Fjärde generationens åkeriföretag

Åkeriföretag Hällefors

Lång erfarenhet av åkeribranschen

Hjulsjö Åkeri AB är ett anrikt åkeriföretag som just nu är inne i fjärde generationsskiftet. Företaget har sin bas i samhället Hjulsjö cirka 20 min från Hällefors.

Anläggning Hällefors

Historia

Företaget startade i liten skala med häst och vagn på 20-talet. I början av 30-talet köptes första lastbilen. Allt eftersom pojkarna växte upp började de arbeta med sin far. Huvudsysslan var körning av ved och mjölk. Efter ett tag bildade pojkarna Br. Törnkvist Åkeri medan Gösta tog över mjölkbilen.

Martin och Sven-Erik bildade sedan Hjulsjö Åkeri AB och i början av 70-talet arrenderades Såghedens grustag och krossning och försäljning började. Martin drog sig tillbaka och Sven-Erik blev ensam ägare. 1998 tog Roger över företaget och nu är även sonen Pär delägare.

Företaget drivs idag av Roger Törnkvist och Pär Ståhl. Glenn Wennberg är anställd chaufför och allt i allo. Inga-Britt Ståhl sköter kontoret.

Modern maskinpark

Vi har en stor maskinpark med två lastbilar med lastväxlare, hjullastare samt en grävmaskin med väghyvel. I företaget finns även ett efterdels krossverk. Vi erbjuder det mesta inom vägbyggnation och vägunderhåll för kunder i Hällefors med omnejd.

Företaget har ett stort kontaktnät och klarar därför av det mesta fast vi är ett litet familjeföretag.
Läs mer på sidan maskinentreprenad.